Rice nem akar alelnök-jelölt lenni Trump mellett

George W. Bush volt nemzetbiztonsági tanácsadója, majd külügyminisztere cáfolta a médiahíreszteléseket: nem kíván szerepet vállalni a republikánusok várható elnökjelöltje mellett.

Nem érdekli az alelnöki poszt, nem kíván szerepet vállalni Donald Trump, a republikánusok várható elnökjelöltje mellett – tudatta pénteken közleményben Condoleezza Rice, George W. Bush korábbi amerikai elnök volt nemzetbiztonsági tanácsadója, majd külügyminisztere, jelenleg a Stanford politológus professzora és a kaliforniai egyetem egyik intézetének igazgatója.

“Condoleezza Rice többször is leszögezte, és ezúttal is megerősíti, hogy nem foglalkoztatja az, hogy alelnök legyen” – írta nyilatkozatában a politikusnő kabinetfőnöke, Georgia Godfrey. Condoleezza Rice 2009-ben tért vissza az oktatáshoz, s azóta a tekintélyes kaliforniai egyetem munkatársa, a politikában azóta nem vállalt szerepet. Mint kabinetfőnöke írta, a republikánusok nyári, Clevelandban rendezendő elnökjelölt-állító konvencióján sem vesz részt.

Az elmúlt napokban több, a republikánusokhoz közelálló médiumban merült fel Rice neve mint leendő alelnöké. A Breitbart News című konzervatív hírportálban például nagy riportot közöltek róla mint kifejezetten esélyes alelnök-jelöltről. A volt politikus ugyanakkor nem marad ki teljesen a politikából: részt vesz ugyanis néhány republikánus szenátor választási kampányában.

A pénteken kiadott közleményben az is szerepelt: kizárt, hogy Condoleezza Rice független jelöltként részt venne az elnökválasztási folyamatban.

Fotó: Wikipedia

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez