Németország: nincs többnejűség!

Ezt az igazságügyi miniszter hangsúlyozta a muzulmán kisebbség sajátos családfelfogására célozva. A szociáldemokrata miniszter, Heiko Maas határozottan kijelentette: a vallási törvények nem állhatnak a fogadó állam törvényei felett! Mohamed próféta négy feleséget engedélyezett minden hithű muzulmánnak. Az Európai Unióban, így Németországban is kizárt a többnejűség, ám vannak kiskapuk.

Németországban hoztak egy törvényt 2009-ben, mely lehetővé tette, hogy az egyházi esküvőt ne kövesse állami házasságkötés. Vagyis a hithű muzulmánnak lehet több felesége is, bár hivatalosan a törvény Németországban csak egyet ismer el. A Der Spiegel szerint a Németországban élő arabok jelentős részének több felesége van.

Növeli a problémát az az 1,1 millió menekült aki a Közel-Keletről érkezett nemrég Németországba. A döntő többségük muzulmán, aki a saria előírásait követi a családi ügyekben. Nekik üzent Németország igazságügyi minisztere: ha itt akartok élni, akkor alkalmazkodnotok kell a hazai törvényekhez! Csakhogy ez nem olyan könnyű. Bajorországban felmérték a helyzetet és kiderült: több mint 500, 18 év alatti menyasszony él a menekültszállásokon. Közülük 161 még 16 évesnél is fiatalabb. Nagy kérdés, hogy a fiatalkorú menyasszonyok mennyire a saját akaratukat követik. Gyakran arról van szó, hogy a lányt a családja eladja a vőlegény családjának. Ez a Közel-Keleten bevett szokás, de Németországban elfogadhatatlan – hangsúlyozta az igazságügyi miniszter.

Mit akar a miniszter úr? – tette fel a kérdést a közszolgálati Deutsche Welle rádióban Berlin tekintélyes imámja. Abdul Ahim Kamouss arra mutatott rá, hogy a miniszter teljesen jogosan fogalmazza meg az álláspontját azokkal a muzulmánokkal szemben, akik Németországban születtek és ott is nőttek fel. Számukra a németek szokásai és törvényei a mérvadóak. De mi van az új migránsokkal? Közülük sokan többnejűségben élnek, mert a hazájukban azt szokták meg. Ott nem ritkaság a gyerekmenyasszony sem. Velük mihez kezd Németország igazságügyi minisztere? – tette fel a szónoki kérdést Berlin imámja.

Fotó: Pixabay

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez