Fotók a maláj gép áldozatainak feltételezett személyes tárgyairól

A több mint 2 éve eltűnt maláj gépről nemrégiben mosott a partra Madagaszkárnál tárgyakat az óceán. Legalábbis valószínűleg a gépről vannak a most talált dolgok. Az áldozatok családjainak képviselői úgy döntöttek: nyilvánosságra hozzák az ezekről készült képeket.

Abban bíznak, hogy így sikerül azonosítani a személyes dolgokat, melyek között van kameratok, tárca, hátizsák, retikül és laptoptáska is. Az összesen húsz darab tárgyon viszont nincs cimke, ami egyértelműen kapcsolatba hozná őket az MH370-s járattal, amelynek több mint 2 éve veszett nyoma Kuala Lumpur és Peking között, 239 emberrel a fedélzetén.

_90030087_malaysian_airliner_search_6

A tárgyakat egy amerikai ügyvéd, Blaine Gibson találta meg, aki azt sem zárja ki, hogy mégsincs közük a máig nem talált, titokzatos körülmények között eltűnt géphez. “Lehet, hogy csak egy hajóról pottyantak ki” – mondta a BBC-nek.

ab2

Ugyanakkor ugyanazon a 18 kilométer hosszú partszakaszon bukkant rájuk, ahol a gép feltételezett roncsdarabjaira is. Ezért aztán úgy véli: mindenképpen érdemes foglalkozni a dologgal, rendesen megvizsgálni a táskákat-hátizsákokat.

térkép

A Kuala Lumpurból Pekingbe tartó MH370 járat 2014 márciusában tűnt el: a feltételezések szerint az Indiai-óceánba zuhant, miután letért az útvonaláról.

ab3

A most talált személyes tárgyak között ott van egy fehér-fekete-piros Angry Bird táska, egy skótkockás női táska, és egy MENSA fliratot viselő laptop-tok darabja is. Blaine Gibson a hónap lején bukkant rájuk, Madagaszkár észak-keleti részén, a Riake-parton.

bg

Az amerikai ügyvéd a saját szakállára kutat az eltűnt gép maradványai után Kelet-Afrikánál. Korábban két olyan roncsdarabot is talált, melyek a repülőről származhatnak, sőt most újabb három ilyenre bukkant. Még tavasszal Mozambikban szintén ő akadt rá arra a roncsdarabra, amelyről ausztrál szakértők kijelentették: majdnem száz százalékig biztosak abban, hogy a maláj gépről van.

_89668923_89668922

Most a személyes tárgyakról a képeket az Aircrash Support Group Australia weboldalon tették közzé. Hátha jelentkezik valaki, aki azt mondja: igen, ez a táska tényleg a géppel együtt eltűnt hozzátartozójáé volt. És bár lehet, hogy vannak, akik aggályosnak tartják a fotók publikálását, a cél az, hogy végre fény derüljön arra: mi is történt több mint két évvel ezelőtt a Malaysia Airlines 370-es járatával. Ami annak ellenére nem világos, hogy Ausztrália, Malajzia és Kína már csaknem 120 ezer négyzetkilométernyi területet vizsgált át tüzetesen az Indiai-óceánban vízalatti drónokkal, különleges hajókkal és szonárokkal.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez