Az orlandói mészáros szeretője volt – állítja egy férfi

Személyes bosszúról vallott egy magát Miguelnak nevező homoszexuális férfi televíziós interjújában. Ő azt állította, hogy Omar Mateen, az orlandói tömegmészáros szeretője volt, és a lövöldözés hátterében nem terrorizmus állt. Arról is vallott, hogy Mateen több férfival is szexuális kapcsolatban állt.

Az Univision spanyol nyelvű amerikai televíziónak szerdán interjút adott egy magát csak Miguelnak nevező férfi, aki azt állítja: szerelmi viszonya volt Omar Mateennal, akivel egy homoszexuálisoknak fenntartott társkereső honlapon ismerkedett meg, még tavaly októberben.

A férfi azt mondta az Univision riporternőjének, hogy azért áll kamera elé, mert el akarja mondani az igazságot: nem terrorakció történt, hanem szexuális motivációjú bosszú. “Omar Mateen száz százalékig meleg volt, neheztelt a spanyolajkú férfiakra, mert úgy érezte, hogy kihasználják őt. Dühös is volt és elkeseredett, mert kiderült, hogy az egyik szexpartnere AIDS-vírussal fertőzött volt, de erről nem tájékoztatta őt” – mondta a tagbaszakadt, bajuszos férfi.

Interpretációja szerint Mateen támadása bosszú volt, részben a spanyolajkú melegközösség ellen, amely nem fogadta be őt, részben pedig az AIDS-fertőzött férfi miatt, akiről úgy érezte, hogy becsapta őt. Miguel elmondta azt is, hogy Mateen csináltatott egy AIDS-tesztet, amely ugyan negatív eredménnyel zárult, de ez csak egy gyorsteszt volt, a végleges eredményre a merénylőnek még várnia kellett.

Részletekkel szolgált az Univision interjúalanya Omar Mateenről is: úgy festette le őt, mint kedves, barátságos, gyöngéd férfit, aki rendszeresen látogatott különböző melegbárokat, s szerette, ha babusgatják. “Sírtam és nem akartam elhinni, amikor megtudtam, hogy mi történt” – fogalmazott a férfi.

Arra a kérdésre, hogy végül is miért mondja el ezt a nyilvánosság előtt is, az angolul akcentussal beszélő Miguel azt felelte: azért, mert az Egyesült Államok polgáraként és homoszexuálisként is felelősséget érez. Hozzátette: a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) már háromszor kihallgatta őt az ügyben.

Az FBI a férfi által elmondottakat nem, de a kihallgatás tényét megerősítette. Loretta Lynch, szövetségi igazságügyi mniszter kedden – amikor Orlandóban járt és az áldozatok családtagjaival, a túlélőkkel, valamint a nyomozást végző szervek szakembereivel találkozott -, ismételten azt mondta, hogy a nyomozás még folyik, de nem zárta ki, hogy a lövöldözés hátterében szexuális indíttatás lehet.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez