Belga szövetségi kapitány: Király még mindig itt van?!

Marc Wilmots játszott még Király Gábor ellen Németországban, amikor a magyar kapus a Hertha kapuját védte. Ő egy másik generáció, de abszolút profi! – hangsúlyozta sajtóértekezletén a belgák 47 éves szövetségi kapitánya.

A mérkőzésről azt mondta: mindenképp nagy kudarc lenne, ha kikapnának Magyarországtól. Wilmots szerint a vörös ördögök – ezúttal persze a Rode Duivels-ről, a belga válogatottról van szó – Európa 5-6 legjobb csapata között van. Ezért most nagyon nagy rajtuk a nyomás, hiszen az ellenfél nem nagy csapat. Ezért mindenki győzelmet vár tőlük.

wilmots

De hogyan? Nagy tempót kell diktálni! Futtatni kell a magyarokat! – nyilatkozta a szövetségi kapitány. Elmondta: valószínűleg ugyanaz a csapat kezd, mint amelyik Svédország ellen játszott szerdán. A három középpályás szabad lesz, hogy szervezze a támadásokat. Sokat vár Kevin de Bruyne-től, aki eddig meglehetősen közepes teljesítményt nyújtott. Axel Witsel különösen fontos a belga csapatban. A szövetségi kapitány emlékezetetett arra, hogy a világbajnokságon Messit fogta, és a világ talán legjobb futballistája szóhoz sem jutott mellette!

Axel Witsel kész meghalni a csapatért. Ez különösen fontos, mert erősen fizikai mérkőzésre számítanak a belgák Magyarország ellen. Roland Juhász vagyis Juhász Roland is ezért lehet fontos. Csakis a győzelem elfogadható, hiszen hogyha vesztünk, akkor mehetünk haza – hangsúlyozta a belga csapat szövetségi kapitánya egy nappal a Toulouse-i mérkőzés előtt.

 

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez