Messi: búcsú a válogatott meztől

Argentína újra elbukta a Copa Americát. Ez már a negyedik döntő, amelyet elveszettem. Ráadásul hármat egymás után! Ez sok! – nyilatkozta a Barcelona sztárja, aki klubjával mindent megnyert, de a válogatott színeiben szinte semmi sem sikerült.

Argentína olimpiai bajnok lett Pekingben – ez Messi egyetlen eredménye válogatott színekben, pedig a most 29 éves futballcsoda 2005 óta válogatott.

Most is remekül játszott: 5 gólt lőtt és négy gólpasszt adott. Ezzel megelőzte Battistutát, 55 góljával ő lett Argentína legeredményesebb játékosa. Csakhogy ez nem pótolja a győzelmet. Ráadásul Messi nem elégedett hazája labdarúgó szövetségével sem. Argentína labdarúgó szövetsége pénzügyi gondokkal küszködik. Ezért a futballisták Messi szerint nem kaptak méltó támogatást a Copa America során.

Eszményképe, Diego Maradona is hátba szúrta: Messi jó ember, de nincs személyisége! – nyilatkozta a világ jelenleg talán legjobb játékosáról, aki a maga részéről bejelentette: többet nem veszi fel a kék-fehér válogatott mezt. Persze lehet, hogy a 29 éves Messi még meggondolja magát a világbajnokságig. Zinedine Zidane is visszavonult a válogatottságtól, de azután visszatért, és a döntőbe vezette Franciaország válogatottját.

Kép: youtube

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez