Jamie Oliver: elhagyom Angliát, ha a kilépéspárti Boris Johnson lesz a kormányfő

A sztárszakács, aki Szardínia szigetéről Instagramon fejtette ki véleményét, nem kertelt: ha ez a kib……tt Boris Johnson lesz a miniszterelnök, akkor elhagyom Nagy-Britanniát!

Jamie Oliver épp befejezte kétéves világkörüli útját. Ennek során olyan helyeken forgattak, ahol sokáig jó egészségben élnek az emberek. A sztárszakács ugyanis osztja azt a véleményt, hogy a jó táplálkozás a hosszú élet titka.

Rendkívül leverte a brit népszavazás eredménye, mely a kilépés mellett döntött. Ez megosztja Európát, de megosztja a családokat is. Jamie Oliver arra utalt, hogy Nagy-Britanniában sokan nem akarják elfogadni a népszavazás eredményét. Már csaknem négymillió brit polgár követel új referendumot. Elvben százezer aláírás elég egy új népszavazáshoz, de azt csakis a parlament írhatja ki. A honatyák pedig aligha kockáztatnak másodszor is.

Közben Boris Johson, London ex polgármestere, aki a Leave (kilépés) kampányarca volt, azt írta szokásos rovatában a Daily Telegraph című konzervativ lapban: semmi sem sürget! Arra célzott ezzel, hogy a népszavazás ugyan a kilépés mellett döntött, de ez nem kötelező jellegű. A brit miniszterelnöknek kell megnyomnia az out (kilépés) gombot. David Cameron miniszterelnök közölte: ő lemondott, és nem nyomja meg a gombot. A döntést az utódjára hagyja. A konzervatív párt szeptemberben választ új vezetőt, aki Nagy-Britannia miniszterelnöke lesz. Nyolc jelölt van, a legesélyesebb Boris Johson. Vele kapcsolatban írta azt Jamie Oliver, hogy ha ő lesz a miniszterelnök, akkor elhagyja Nagy-Britannia földjét.

1 hozzászólás ehhez a cikkhez

  1. pál ernőné

    borzasztó nagy csapás éri Angliát, ha ez az ember elhagyja.Bár azt hiszem,hogy ha elhagyja,akkor tisztul is egy kicsit.

    Válasz

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez