Tényleg füst volt az egyiptomi gépen – derült ki a fekete dobozból

A vizsgálatot végző nyomozók röviddel ezelőtt jelentették be, hogy a fekete doboz felvételei megerősítik: füst volt az EgyptAir MS804 járatán, mielőtt a gép a tengerbe zuhant. Kairóban azt is közölték, hogy korom nyomait fedezték fel a roncsokon.

Már korábban is lehetett tudni, hogy a Párizsból Kairóba tartó gép olyan automata elektronikus üzeneteket küldött, melyek arról szóltak, hogy a mosdóban és a pilótafülkében bekapcsoltak a füstjelzők a zuhanás előtt. Ezt erősítették meg most a gép fekete dobozának felvételei – közölték a nyomozók. Akiknek talán sikerül közelebb jutniuk annak megfejtéséhez, hogy miért is halt meg 66 ember május 19-én, amikor a gép a Földközi-tengerbe zuhant.

A gép elejének egyes megtalált elemein magas hőmérséklet és füst nyomai is érzékelhetők – áll a vizsgálatot végző bizottság közleményében.

A pilótafülkében elhangzottakat, illetve a repülési adatokat rögzítő fekete dobozokat 3 ezer méter mélyen találták meg a tengerfenéken. A kettő közül az utóbbit még most próbálják helyreállítani Párizsban.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez