Stílusos pánikgyűrű Oroszországból

Még a leghatékonyabb rendőrség is képtelen minden egyes esetben segítséget nyújtani. Ezért orosz vállalkozok olyan pánikgyűrűt terveztek, amely az előre kijelölt barátokat, hozzátartozókat értesíti, ha baj van.

Közel 39 ezer gyilkosság és 71 ezer rablás történt tavaly Oroszországban. Ráadásul ez csak a hivatalos statisztika, a valós számok valamivel magasabbak.

Korábban Leonyid Berescsanszkij barátnőjét is megtámadták az utcán. A digitális reklámokkal foglalkozó szakember ezután gondolkodott el egy közbiztonsági vállalkozás létrehozásán. Meg is alapította 2014-ben a Nimbet, amely mostanra egy pánikgyűrűt alkotott.

A divatos gyűrűnek álcázott pánikgombot úgy alakították ki, hogy nem lehet véletlenül és észrevehetően megnyomni. Viselőjének 3 másodpercig kell folyamatosan nyomnia, hogy az alkalmazásba táplált személyek értesüljenek a bajba jutott pontos helyéről. Mert hogy GPS is tartozik a telefonos alkalmazáshoz kapcsolódó rendszerhez. Ugyanakkor 20 másodpercen belül még törölhető a digitális segélykiáltás.

A pánikgyűrű kivitelezésében komoly szerepet vállalt a Prezident Roszszii Twitter-projekt kitalálója, Katya Kermlin. Alig 18 óra alatt gyűjtötte össze a szükséges 50 ezer dollárt közösségi finanszírozással, a Kickstarteren. A Bluetooth-al IOS-es és Androidos rendszerrel is működő gyűrűt az első madaraknak 75, egyébként 149 dollárért fogják árulni.

 

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez