Harry Potter filmet nézett a Tesla sofőr, aki a halálba hajtott robotpilótával?

Ezt állítja az a teherautó-sofőr, akivel összeütközött a Tesla Model S jármű Floridában. A Tesla autóban ülő sofőr meghalt, mert kocsija olyan sebességgel száguldott, hogy az ütközés után jóval távolabb még kidöntött egy oszlopot is. Miért nem vette észre a robotpilóta a másik járművet, hiszen az úton különben nem volt senki?

A Tesla szerint azért történt a baleset, mert a teherautó utánfutója fehér színű volt, és ez a ragyogó floridai napsütésben megtévesztette a robotpilótát. A cég szerint a járműben nincs olyan képernyő, melyen Harry Potter filmet lehetne nézni. Pedig a másik sofőr azt állítja: még akkor is ment a film, amikor a Tesla sofőr már meghalt.

A rendőrség ezt nem jelezte, de lehet, hogy a Tesla sofőrnek volt valamilyen másik eszköze, melyen filmet nézhetett útközben. Az áldozat különben egy túlélésre kiképzett kommandós volt, a haditengerészet Seal egységénél szolgált korábban. Navy Seal kommandósok végeztek Oszama bin Ladennel 2011-ben Pakisztánban. A Tesla számára rendkívül kínos az ügy, hiszen kiderülhet: a robotpilóta nem biztonságos hiszen teljes gázzal nekihajtott egy utánfutónak Floridában, miközben a sofőr vígan egy Harry Potter filmet nézett!

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez