65 után szép az élet!

Így gondolja a nyugdíjasok több mint háromnegyed része Franciaországban, Németországban, Olaszországban és Belgiumban. 45%-uk még mindig szerelmes, és meg van elégedve saját fizikai és lelki kapcsolatával. A nyugdíjasok úgy vélik, hogy egészen 83 éves korig eltarthat ez az aranykor, melynek lényege: a függetlenség!

A fiatal nyugdíjasok a világ legboldogabb emberei – vélik a Korian Szépen Öregedni európai szervezet felmérésének nyugdijas alanyai. Szabadon követhetik a vágyaikat, melyeket korábban hivatali és családi kötelmek szabályoztak. Persze azért sok nyugdijas panaszkodik a magányra (32%). Azt viszont mindenképp el akarják kerülni, hogy nyugdijasotthonban végezzék az életüket. Nehéz helyzetben a családra és a barátaikra számítanak.

A fiatalabb nemzedékek azt hiszik, hogy a nyugdíjasok imádnak főzni és átadni a régi recepteket az új generációknak, de ez korántsem általános. Csak minden második nyugdijas jelezte, hogy szívesen főz, és csak kevesen jelölték meg a főzést mint kedvenc hobbit. Érdekes módon az anyagiakról a nyugdíjasok többsége nem panaszkodott. Inkább a világ állapota aggasztja őket: a globális gazdaság problémái és főként a terrorizmus. De ettől függetlenül a nyugdíjasok döntő többsége úgy véli : 65 éves kor után szép igazán az élet!

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez