Az EgyptAir roncsdarabjait moshatta ki a víz Izrael partjainál

Izrael egyik strandjánál partra sodródott néhány olyan roncsdarab, amely nagy valószínűséggel a májusban a Földközi-tengerbe zuhant egyiptomi repülőgépről származik – értesült a The Times of Israel című angol nyelvű internetes hírújság pénteken.

Izrael értesítette az EgyptAir légitársaság Párizsból Kairóba közlekedő járatának katasztrófáját vizsgáló egyiptomi hatóságokat a Tel-Avivtól északra lévő Netanya város tengerpartján csütörtökön talált roncsdarabokról. Arról nem közöltek információt, hogy pontosan milyen maradványokról van szó.

Az afrikai körútján tartózkodó Benjámin Netanjahu miniszterelnök utasította az illetékes izraeli szerveket, hogy lépjenek kapcsolatba Kairóval, és minél hamarabb adják át az Izraelbe sodródott darabokat – közölte a miniszterelnöki hivatal.

Az EgyptAir Párizsból Kairóba tartó MS 804-es járata május 19-én tűnt el a Földközi-tenger felett a görögországi Kréta szigete és az egyiptomi partok között, 66 emberrel a fedélzetén. Az utasok többségükben egyiptomi és francia állampolgárok voltak. A gép roncsait és feketedobozait háromezer méter mélyen találták meg. Azt továbbra sem tudni, hogy mi okozta a katasztrófát.

Kép: Wikipedia

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez