Rejtélyes rablás egy darab papírral

A rendőrség jelenleg azután nyomoz: hogyan volt képes valaki kirabolni egy bankot Szingapúrban úgy, hogy nem volt nála fegyver, csak egy darab papír.

A rendőrség szóvivője megerősítette a rablást, és azt mondta: a rablónál nem volt fegyver. Összesen 22 ezer dollárt nyúlt le, egy darab notesz használatával. A gyanúsított csak besétált a Standard Chartered bankba, majd kisétált és elhagyta a helyszínt, kezében egy notesszel és a zsákmánnyal.

A rendőrség szóvivője azt mondta: fogalmuk sincs, hogy mi volt a noteszben, de biztosak benne, hogy az elkövető nem használt fegyvert. A bank szóvivője szerint egy alkalmazott, vagy ügyfél sem sérült meg. A pénzintézet feljelentette az ismeretlen tettest, és várják, hogy a vizsgálat kiderítse mi történt.

„Szeretnénk kiemelni, hogy ügyfeleink és alkalmazottaink biztonsága a legfontosabb számunkra” – mondta szóvivő.

A bankrablások nagyon ritkák a városállamban, ahol nagyon szigorúan büntetik a törvényszegést, és szigorúan tiltott a magánfegyver-viselés. Ezzel lett Szingapúr a legbiztonságosabb ország Ázsiában.

Az utolsó bankrablási kísérlet 2008 novemberében volt, amikor egy férfi nőnek adta ki magát, és azzal fenyegetőzött, hogy felrobbant egy bombát. A banki alkalmazottak lefogták, majd a férfit letartóztatták.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez