Így néz ki a kínai óriásgomba

Egy délnyugat-kínai faluban a helyiek arról számoltak be, hogy hihetetlen méretű óriásgombákat találtak egy hegyoldalban. A legnagyobbik átmérője 70 centi volt.

Jünnan Kína egyik déli tartománya, Vietnammal, Laosszal és Mianmarral határos. Itt található egy piciny falu, ahol egy fiatalember elindult gombát keresni a hegyoldalba. Az utóbbi időszak nedves időjárásának meglett a hatása – írják a kínai lapok.

A férfi és a barátai három nagy „esernyőt” láttak, később vették csak észre, hogy azok gombák. A legnagyobb példány közel 70 centi átmérőjű volt, és több mint 4 kilót nyomott. A falusiakat is eléggé meglepte a méret.

A férfi nem főzte meg a gombákat. Egyik szomszédja, aki 70 éves, azt mondta neki: még soha nem látott ilyen gombát, így valószínűleg mérgező.

Persze nem ez az egyetlen óriásgomba, ami Kínában találtak. Idén februárban egy észak-kínai faluban egy gazda 94 centi átmérőjű, 4.3 kiló súlyú gombára bukkant, és jó áron el is adta. Hasonlóan nagy gombát találtak Szecsuán tartományban is. A szakértők ellenzik, hogy a vadon nőtt hatalmas gombákat bárki elfogyassza.

ffasdf

(Visited 2 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez