Állatvédelem buddhista módra

Képzeljen el egy istentiszteletet, aminek a végén a pap és a hívek együtt szabadon engedik a vasárnapi ebédre szánt csirkéket! Valami ilyesmi történt Kanadában.

Gondolta volna, hogy az Anna-filmekből ismert Eduárd herceg szigetén buddhisták is élnek? És hogy ott is nagy gonddal védik az állatokat? Legutóbb homárokat mentettek meg a biztos haláltól.

Szűk rekeszekben, összezsúfolva várták reménytelenül sorsukat a homárok több étteremben is Eduárd herceg szigetén. Viszont most a konyha és a fazék helyett egy hajóra kerültek, összesen 272 kilónyian.

Buddhista szerzetesek gyűjtötték össze őket, hogy visszaengedjék az óceánba. A nagy pillanat előtt egy húszperces áhítatot is tartottak. Az akcióban a helyiek is támogatták őket. Sőt, a halászok olyan helyre kalauzolták a szerzeteseket, ahonnan nem fogják újra kihorgászni a homárokat.

„Mindenki étkezését tiszteletben tartjuk, szóval nem azért tesszük ezt, hogy mindenkit vegetáriánussá, vagy vegánná tegyünk” – nyilatkozta Tiszteletreméltó Dan szerzetes a kanadai CBC csatornának. Tehát nem kifejezetten a homárok sanyarú sorsára akarták felhívni a figyelmet a buddhisták. Egyszerűen azt hirdetik, hogy kellő tisztelettel bánjunk minden élőlénnyel.

Kép: Homárcsapda (Pixabay)

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez