Csaknem 10 ezer eurót keres a francia elnök fodrásza

Ez a szerdai nap médiaszenzációja, melyet a Canard Enchainé című szatirikus hetilap közölt.

Olivier B. bruttó fizetése egészen pontosan 9895 euró. Szerződése, mely 2012-ben Francois Hollande elnöki periódusának kezdetén köttetett, egészen 2017-ig tart, amikor lejár az államfő mandátuma. A Canard Enchainé nem restellte a fáradtságot és kiszámolta: öt év alatt a jeles fodrász 593 ezer 700 eurót hoz össze! Ez Franciaországban is igen szép pénznek számít.

Az Élysée palota egyelőre hallgat a kínos leleplezés kapcsán, de az AFP hírügynökségnek sikerült elérnie a fodrász ügyvédjét. Ő azzal indokolta az elnöki hajmester kiemelt honoráriumát, hogy exkluzív szerződésről van szó. A fodrásznak fel kellett adnia elegáns szalonját Párizs XVII. kerületében. A nap minden pillanatában az elnök rendelkezésére kell állnia. Még gyermeke születésére sem siethetett a kórházba! Megtudhattuk az ügyvéd úrtól, hogy Francois Hollande minden reggel igényt tart a fodrászra. Ha sajtóértekezletet tart, akkor előtte is mindig megigazíttatja nem éppen dús hajzatát. Francois Hollande igen hiú ember és a nők bálványának tekinti önmagát. Neje volt Franciaország legcsinosabb miniszterasszonya, és barátnői is rendkívül vonzó hölgyek.

Franciaország népe sajnálatosan módon nem lelkesedik ennyire a szocialista elnökért. Ha nyertek volna a franciák a foci Eb-n, akkor talán javult volna Hollande népszerűsége – hiszen az elnökről köztudott, hogy szívén viseli a futball ügyét. Dehát nem nyertek. Dühös franciák ezrei tüntettek viszont az elmúlt hetekben a munka törvénykönyv változásai ellen. Ezek arra irányultak, hogy rugalmasabbá tegyék a munkaerőpiacot, vagyis könnyebben lehessen kirúgni az embereket. Ebben a légkörben különösen kellemetlen, hogy kiderült: a hiú francia elnök csaknem 10 ezer eurót fizet – persze az államkasszából – fodrászának egy hónapban, és ez az egész elnöki periódusban több mint félmillió eurót jelent!

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez