Egy bő hónap és új utakon is indul a Magyar Borok Útja Rallye

Immár huszonegyedik alkalommal fog elrajtolni a Magyar Borok Útja Rallye, mely során 280 versenyző három nap alatt húsz pincészetet látogat meg, körülbelül 600 kilométer megtétele során. A Pesti Vigadóban sajtótájékoztatót tartottak a szervezők, ahol megtudhattuk, ki lesz a verseny egyik házigazdája.

Még májusban számoltunk be arról, hogy most már az autós mellett Motoros Borok Útja Rallye is indul, melyet több sajtótájékoztató is megelőzött. Végül június harmadikán rajtoltak el a különleges, jubileumi Vespákkal együtt a motorok a Kincsem Parkból. Ezzel azonban nem ért véget a bor és a rallye, bő egy hónap múlva, augusztus 26-án indulnak útnak az autósok a Magyar Borok Útja Rallyen.

Ha kíváncsi arra, hogyan is nézhet ki a három nap, akkor érdemes megnézni tavalyi képriportunkat (melyet itt, itt és itt találnak).

Most pedig újabb beharangozó eseményen vettünk részt a Pesti Vigadóban, ahol az is kiderült, hogy az esemény házigazdája Buda Márton, a Petőfi Rádió Talpra magyar című műsorának korábbi műsorvezetője lesz.

Knezsik István, az Autós nagykoalíció elnöke, Megay Róbert Péter a főszervező és Buda Márton az esemény házigazdája
Knezsik István, az Autós nagykoalíció elnöke, Megay Róbert Péter a főszervező és Buda Márton, az esemény házigazdája

Aki később körbejárt a Vigadóban, hogy a fogadáson (és augusztusban az eseményen) résztvevő borospincék küldötteivel, tulajdonosaival kicsit elbeszélgessen saját profiljukról, különlegességeikről.

IMG_0020

IMG_0001

Az esemény főszervezője, Megay Róbert Péter elmondta, hogy kénytelenek leszünk várni a következő sajtótájékoztatóig, ha meg akarjuk tudni, ki lesz a Magyar Borok Útja Rallye háziasszonya idén. Beszélt arról is, hogy idén új helyszíneket is érint a verseny, amelyek kevésbé ismertek, de kiváló borokkal rendelkeznek. Útba ejtik a somlói, a balatonboglári és a balatonfüredi-csopaki borvidéket, Badacsonyt, valamint a Balaton-felvidék pincészeteit.

“Egyik célunk, hogy azokat a kisebb borászatokat is meglátogassuk, amelyek országosan ugyan nem ismertek, de olyan minőségi borokat termelnek, hogy szintén megérdemlik a figyelmet” – mondta el Megay Róbert Péter.

Ilyenek például a Fáncsi Hegyi Pince, a Canter Borház, a Folly Arborétum és Borászat, a Villa Tolnay Pince vagy a Sípos Borház, amelyek a sajtótájékoztatón is jelen voltak és kóstolót adtak boraikból.

Knezsik István, az Autós nagykoalíció elnöke pedig beszélt a biztonságról és arról, hogy milyen elővigyázatosságokkal készülnek az eseményre.

Természetesen minden indulás előtt megszondáztatják a versenyzőket, hogy kizárhassák az ittas vezetés lehetőségét, illetve állandó figyelmet fordítanak arra, hogy mindenki betartsa a közlekedési szabályokat és a sebességkorlátozásokat.

Jelentkezőket már csak korlátozott számban tudnak fogadni a huszonegyedik Magyar Borok Útja Rallye-re, így ha jelentkezne vagy csak követné az eseményeket, akkor látogasson el a Facebook oldalukra vagy honlapukra. 

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez