Facebookon csábította fiatal áldozatait a Mekihez a terrorista gyilkos Münchenben?

Megjelent egy később hamisnak bizonyult hirdetés a Facebookon, mely ingyen kaját ígért abban a McDonald’s-ban Münchenben, ahol a 18 éves iráni-német fiú megkezdte fegyveres ámokfutását. A vécéből jött elő és terítette le első áldozatát. Összesen kilencen haltak meg és a sebesültek száma 21. A tizedik halott maga a terrorista, akinek holttestét egy kilométerrel arrébb találták meg. Minden bizonnyal öngyilkos lett.

A rendőrség a családot hallgatja ki, hogy kiderüljön: mi vezetett a fegyveres ámokfutáshoz Münchenben. Maga a terrorista azzal indokolta tettét, hogy hét éven keresztül származása miatt gúnyolták és megalázták Németországban.

“Német vagyok!” – mondta a járókelőknek önmagáról az iráni fiú. A rendőrség szerint már legalább két éve Münchenben élt és csendes, nyugodt fiúnak ismerték. Úgy tűnik, hogy magányos farkas volt – mondta a terrorakció után Németország belügyminisztere.

Ugyanezt mondták a nizzai vérengzés tetteséről is, de azután kiderült: voltak bűntársai. Egyiküket már korábban kiutasításra ítélték. Németországban a vonaton történt egy hasonló baltás terrorakció. Európa egyik legnagyobb muzulmán közössége él Németországban. Számuk jelentősen megnövekedett tavaly, amikor több mint egymillió bevándorló érkezett a Közel-Keletről Németországba. A mostani terrorista semmiképp sem hozzájuk tartozott, hiszen már megszerezte a német állampolgárságot. A rendőrségi pszichológus szerint valószínűleg egyéni sérelmek vezethettek a fegyveres ámokfutáshoz pénteken este Münchenben.

Fotó: Marsmensch – Twitter

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez