Fánkkal és forró kávéval érkezett a repülés új fejezete Amerikába

Ráadásul még egy csirkés szendviccsel és hideg üdítőkkel is. Ebből állt az a szállítmányt, amelyet először szállított ki hivatalosan egy drón a megrendelőhöz.

A történelmi házhozszállításra Renóban, Nevada államban került sor. A 7-Eleven cég indította útnak egy feltörekvő drón-céggel, a Flirtey-vel közösen. A szállítmányt egy helyi család kapta, úgy, ahogy illik: hidegen és melegen tartó dobozokban.

Valósággá vált tehát a drónos ételfutár. És ez még csak a kezdet. A Flirtey azt tervezi, hogy áruházakból is szállít majd házhoz, és nemcsak Amerikában: szerte a világon.

A nagy online áruházak, köztük az Amazon már régóta terveznek ilyent. Dubajban már korábban bejelentették, hogy a postásokat is drónokra cserélik, Oroszországban pedig volt két éve egy kezdetleges pizzaszállítási kísérlet. De a mostani volt az első tényleges drónos házhozszállítás. Amerikában és hivatalosan mindenképpen.

A Flirtey mindazonáltal még nagyobbat álmodik: segélyszállítmányok célba juttatását ilyen módon, egyenest azokhoz, akiknek szánják. Vagyis azok kiküszöbölésével, akik megdézsmálhatják a humanitárius csomagokat.

A Szövetségi Légügyi Hivatal az idén vizsgálta felül a szabályzatát, és engedélyezett kereskedelmi drónműveleteket az Egyesült Államok légterében.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez