München után újragondolják a német fegyvertartást

Thomas de Maiziere német belügyminiszter azt tervezi, hogy a müncheni tragédia után felülvizsgálja a fegyverhez jutás és fegyvertartás törvényeit, és javít rajtuk szükség esetén – adta hírül a Bild am Sonntag című német lap.

A belügyminiszter a vasárnapi újságnak nyilatkozva megjegyezte, hogy a német fegyvertörvények már eddig is nagyon szigorúak voltak, és megfelelőnek tartja őket, éppen ezért rendkívül fontos kideríteni, hogy miként jutott mégis a 18 éves müncheni lövöldöző a pisztolyhoz, amellyel szombaton este kilenc embert halálra sebzett, 27-et megsebesített, majd magával is végzett.

Miután kiderült, hogyan tett szert a fegyverre, “nagyon alaposan ki kell értékelnünk, hogy szükségesek-e további törvényi változtatások a fegyvereket illetően” – mondta a német belügyminiszter, hozzátéve, hogy egész Európa mérlegel új fegyverszabályozási irányelveket.

Sigmar Gabriel német alkancellár szintén nyilatkozott a hét végén a sajtónak a fegyvertartásról.

“Továbbra is meg kell tennünk minden tőlünk telhetőt, hogy korlátozzuk és szigorúan ellenőrizzük a hozzájutást halálos fegyverekhez” – mondta a több újságot tömörítő Funke médiacsoportnak megjegyezve, hogy miként juthatott a lövöldöző fegyverhez, miközben súlyos pszichológiai problémák jelei mutatkoztak rajta.

Fotó: Wikipedia

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez