Szabad-e a szoknya alatt fotózni ?

Georgia államban egyelőre még igen – háborog a Jezebel nevű feminista honlap az Egyesült Államokban. Amikor a törvényeket hozták, akkor még nem voltak okostelefonok és kandi kamerák.

Így egyelőre még a bíróságra van bízva: elítéli-e azt a fotóst, aki úgy fényképez a hölgy szoknyája alatt, hogy az nem is tud róla, és semmiképp sem járult volna hozzá? A Jezebel eseteket ismertet, amikor felmentette a bíróság a kissé túl kiváncsi fotóst.

Upskirting – így hívják a fotózásnak ezt az új, egyáltalán nem népszerűtlen ágát, mely nem vált ki egyértelmű lelkesedést a szebbik nemből. Ráadásul a törvény nemcsak Georgia államban késlekedik a büntetéssel, hanem Massachusetts államban is. Ott ugyanis csak a meztelen fotózás tiltott illetéktelen helyen – például egy uszodai kabinban.

A hölgyek persze nem hagyják annyiban és komolyan küzdenek a változásokért. Minthogy választási időszakot él át Amerika, ezért a közvélemény különösen fontos. Georgia állam meg is ígérte: hamarosan megszavaznak egy törvényt, az upskirting immár bűntény lesz.

De nem az idén. A helyi honatyák most pihennek vagy részt vesznek a választási kampányokban. Szavazásra ebben a fontos kérdésben csak később kerülhet sor. Még legalább fél év, míg bűncselekmény lesz az upskirting Georgia államban. Addig mindenki fotózhat a szoknya alatt, és csak akkor kerül bíróság elé, ha a hölgy ezt észreveszi. És a fotós akkor is vígan állíthatja: nem követtem el bűncselekményt, hiszen Georgia állam törvényei nem tiltják, hogy a nők szoknyája alá fotózzanak!…

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez