Vodkareklám: férfiak csókolóznak a Vörös téren

Russzkij Sztandarttal (Русский Стандарт) kínálnak a pincérek, ha jó orosz vodkára vágyunk. Az orosz standardot az egész világon ismerik. Erre alapozta reklámját egy német vodka, nem éppen hízelegve.

A Vörös téren, egészen pontosan a Vaszilij Blazsennij székesegyház előtt csókolózik két szakállas férfi – ez a Partisan plakátja. „Nem orosz standard” – ez is rá van írva.

A Partisan német vodka, Belaruszban palackozzák és Oroszországban sértődnek meg miatta – írja az orosz marketing hírportál, a sostav.ru. Plakátja a berlini metróban is látható – derül ki egy Reddit posztból.

Oroszországban ugyanis nem valami türelmesek a szexuális kisebbségekkel. A kiskorúak körében folytatott meleg propagandát törvény tiltja, amelyet 2013 elején fogadott el az Állami Duma – jelentős többséggel. A törvénysértő személyeket 5000-50.000, a szervezeteket akár 500.000 rubelre is büntethetik.

Évről évre téma, vajon engedélyezik-e a melegfelvonulást a két fővárosban. Azok a hírek sem ritkák, amelyek a melegek elleni anonim támadásokról szólnak. Az oroszországi gyakorlat ellen elszántan küzdenek az orosz és a nemzetközi jogvédő szervezetek. És most már egy vodka is.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez