Pitbull-e Hank? Ha igen, akkor meg kell halnia!

Számomra ő egy családtag! Mi úgy vettük, hogy staffordshire bullterrier és labrador keverék. Egyáltalán nem pitbull! Mindent megteszünk, hogy megmentsük Hanket! – mondja a tulajdonos pár Belfastban.

Csakhogy Észak-Írországban 1983 óta be van tiltva a pitbullok tartása. Nem véletlenül: korábban  az egymással küzdő katolikus és protestáns milíciák harci kutyákat is bevetettek egymás, illetve a rendőrség ellen. Dehát az már régen volt. Most béke honol Észak-Írországban, de a pitbulltörvény továbbra is érvényben van.

Egy jóindulatú szomszéd feljelentette a gazdit. A rendőrség kiszállt és szó nélkül elvitte a kutyát. Hanket azóta sem látták a tulajdonosok. Kaptak viszont egy értesítést, melyben tudatják velük: szakértők döntenek hamarosan arról, hogy Hank pitbull-e vagy sem?! Ha igen, akkor a törvény értelmében el kell pusztítani.

Save Hank! Mentsük meg Hanket! – indult mozgalom a Facebookon, ahol csoport alakult e célból. A gazdi aláírásgyűjtésbe is fogott: eddig 280 ezren emeltek szót Hank védelmében. 18 ezer fontot is összegyűjtöttek. Közben a kutya egy rendőrségi ketrecben várakozik. A gazdik nem láthatják. A kutya őrizetes kiválóan viseli a fogságot. Nem agresszív. Kicsit sokat ugat, dehát ez természetes. Különben pedig kutyaiskolába járt, hogy leszoktassák a sok ugatásról. A gazdik ezenkívül sterilizáltatták is – ahogy azt a törvény előírja. Itt tart most a harc Hank életéért. A precedens nem túl biztató: Lennox hasonló helyzetben volt, és hosszas jogi küzdelem után kivégezték 2012-ben Észak-Írországban.

Fotó: Le Monde

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez