Háború a neten – Dancsó vs. Középsuli

Alig egy éjszaka alatt már több mint 27 ezren látták a népszerű magyar tinisorozat, a Középsuli legújabb videóját. Az egyik szereplő, Berci a híres videóbloggert, Dancsó Pétert figurázta ki. A paródiának története van, amiről a Világszám faggatta Tóth Melittát, a Középsuli Melcsi nénijét.

A történet kevéssel a Középsuli sorozat indulása után kezdődött. Dancsó Péter hamar elkészítette kritikáját a tinisorozatról, ami videójának nagy nézőszámot, a Középsulinak újabb hírverést hozott. A Középsuli készítői most érezték elérkezettnek az időt, hogy saját Dancsó-paródiájukat útjára engedjék:

Hogy pontosan milyen a viszony a sorozat és a kritikus között, arról a Világszám kérdezte a Középsuli Melcsi nénijét és egyik készítőjét, Tóth Melittát. Aki szerint a fenti paródia egyáltalán nem túlzás. És nem, nem utálják Dancsót. Sőt.

“Puhák voltunk, mint a bársonyos plüssmacim. Semmi olyat nem állítottunk, még viccesen sem, ami kiverné a biztosítékot. Érdekes, amikor Dancsó csinált rólunk videót, sokan a mi szereplőink meg rajongóink közül is azt hitték, utál minket.”

Melitta elmondta: kedvelik és elismerik Dancsó Pétert és a munkásságát, hiszen Magyarország egyik legnézettebb YouTube csatornáját ez a rendkívül tehetséges és intelligens srác hívta életre. Dancsó anno készített egy paródiát a sorozatról, mely elég kekeckedő, de profi és vicces volt.

“Aztán sztárt csináltunk Dancsóból, mert ez a videó 2015 harmadik legnézettebb magyar videója lett.”

Tóth Melitta megnyugtatott mindenkit, nem vált műfajt a Középsuli és nem is rivalizál Dancsó Péterrel:

“A főnökünk azt mondaná, hogy egy oroszlán mit kezdjen az aranyos kiskutyával? Meg a sas nem fogdos legyeket…  Ez olyan, mintha egy úszóverseny és egy futóverseny versenyzőit próbálnánk összehasonlítani. Nem összemérhető a munkánk. Viszont meg akartuk mutatni, hogy mi is tudunk ebben a műfajban is kimagaslót alkotni. Hisz ne feledjük, a Középsuli egy csapat, mentoraink a szakma profijai, mi pedig elég sokan vagyunk ahhoz, kellő lelkesedéssel, hogy jót s jól csináljunk.”

Berci az egyik legtehetségesebb szereplő, ezért esett rá a választás. A videó felvétele előtt a stáb tagjaival ő maga is napokig tanulmányozta a Dancsó-videókat, hogy a legjobb teljesítményt nyújtsa, frizurája, hanghordozása, még a szemöldökmozgása is hasonló legyen.

Bár a paródia nézettsége már most magáért beszél, nagy kérdés: hogyan reagál a két közönség? Melitta szerint a Középsuli követőtáborának nagy része valószínűleg kedvelni fogja a videót. A Dancsó Péter rajongók közül minden bizonnyal lesznek olyanok, akik felháborodva fogadják a megjelent anyagot, mint ahogyan a „Hogyan Éld Túl a Középsulit?” című videónál is volt jó néhány olyan Középsuli-rajongó, akinél kiütötte a biztosítékot a Középsuli paródiája. Mindenesetre a cél nem Dancsó Péter személyének és munkásságának támadása. A Középsuli szereti őt, mint macska a tejet – figalmazott Melitta.

Kép: Majdnem középen, fehérben Tóth Melitta.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez