Külföldiek szállodájánál robbantottak Kabulban

Teherautóba rejtett pokolgép robbant a Northgate nevű szálláshelynél, a támadó meghalt.

Teherautóba rejtett pokolgép robbant egy, jobbára külföldiek által használt szállodánál az afgán fővárosban, Kabulban hétfőn, külföldi áldozata nincs a terrortámadásnak – közölte a Tolo News helyi tévéállomás. A híradás szerint a támadás idején a szállóban 11 külföldi állampolgár, kilencfős kiszolgáló személyzet és 26 biztonság őr volt.

A robbanást követően Kabulban több helyütt megszűnt az áramszolgáltatás, és fegyveresek támadást indítottak a szálló ellen. A városban megszólaltak a szirénák, sokan a robbanás zajára kiszaladtak az utcára.

Gul Aga Roháni, a kabuli rendőrparancsnok helyettese elmondta, hogy a robbanás a nemzetközi repülőtértől keletre történt, a Northgate nevű szállodánál, ahol külföldi vállalkozók is laknak.

Annak ellenére, hogy erős volt a robbanás, viszonylag kevés volt az áldozat. Abdul Rahman Rahimi kabuli rendőrfőnök azt mondta, hogy a detonáció következtében egy támadó meghalt, két társát pedig lelőtték a rendőrök. Egy rendőr is meghalt, négy pedig megsebesült.

Zabihulla Mudzsahid, a tálibok szóvivője az AP amerikai hírügynökségnek e-mailben megerősítette, hogy ők az elkövetők.

Állítása szerint fegyvereseik behatoltak az épületegyüttesbe, és tucatnyi áldozata volt a támadásban, de a szélsőségesek sokszor túlzásokba esnek, amikor terrorcselekményeik áldozatairól adnak hírt.

Kép: Wikimedia Commons

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez