Leragasztották Dávid férfiasságát az oroszok

Michelangelo Dávid-szobra a művészettörténet egyik remeke. Másolatát felállították Szentpéterváron, mire egy nő panaszt tett a közszemérmet és a gyermekek erkölcsi nevelését sértő alkotás ellen.

Május 22. óta interaktív kiállítás mutatja be a reneszánsz mester, Michelangelo munkásságát Szentpéterváron. A kurátorok ajándékul a Dávid-szobor ötméteres mását felállították a város egyik központi utcájában egy lutheránus templom és egy iskola közelében.

Július 22-én arra járt egy petyerburzsenka (pétervári asszony) és nagyon felháborodott a szobor erkölcstelensége miatt. Tollat is ragadott, hogy panaszt tegyen a város gyermekjogi megbízottjánál:

„Hogyan állíthatták Szentpétervár közepére ezt a fickót meztelenül, iskola és templom mellé? Ez az óriás sokkolja a gyerekek lelkét!”

A lenta.ru beszámolója szerint az ombudsman érvei nem győzték meg az erkölcsös asszonyságot. Megoldással végül a Szever-7 helyi művészeti csoport állt elő. Először is egy sapkával eltakarták, majd leragasztották a szobor férfiasságát. Majd pályázatot írtak ki.

dávid2

Egészen augusztus 15-ig várják a javaslatokat, mivel is lehetne felöltöztetni Dávidot. A nyeremény természetesen az ötlet megvalósítása lesz. A pályázattal az egész vita abszurditására kívánják felhívni a figyelmet – magyarázta a lenta.ru későbbi cikkében a csoport művésze, Nyesztor Engelke.

Képek: https://new.vk.com/sever7north

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez