Radír? Pizza? Iráni olimpiai formaruha!

Amikor bemutatták az iráni sportolók riói öltözetének első verzióját, egy emberként hördült fel az ország. Aztán jött a második, a végleges terv. A boldogság most sem végtelen. Az első változatot radírhoz, a másodikat pizzához hasonlították a kritikus irániak.

Gúnyos videóval támadták a neten az első, kék (szürke?)-narancs verziót. A klipben a rettegett ISIS zászlaja tűnik föl, majd a narrátor azt mondja: az Iszlám Állam magára vállalta a felelősséget az iráni olimpiai formaruha tervezéséért. És hogy az ember lánya/fia még joghurtért sem ugrana le a sarki boltba ilyesmiben. Íme:

Hanyagul papírra vetett tervről szóltak a kommentek, rosszul megvarrt iskolai egyenruhához hasonlították az öltözéket, amit az ország büszkeségeinek kellett volna viselniük a világ figyelő szeme előtt. Az egyik népszerű tévés műsorvezető egyenesen úgy találta, hogy leginkább egy radírra hasonlít a ruha. Konkrétan egy Pelikán-radírra.

Screen-Shot-2016-07-28-at-9.01.17-PM

Az első verzió tervezője, Mahnaz Armin azt állítja: visszaéltek a rajzaival. Azért, hogy spóroljanak, kiforgatták a tervet, a megvalósítást egy fiatal és tapasztalatlan kollégára bízták.

Miután panaszáradat öntötte el az illetékeseket, az utolsó előtti pillanatban megindult az újratervezés. Új ember állt elő új tervvel, immár a véglegessel. A boldogság azonban most sem határtalan. A fanyalgók szerint ugyanis ez meg olyan, mint egy – pizza.

pizza

Pedig az irániak nagyon is divat- és márkaérzékenyek, gyakorlatilag sértésnek veszik, hogy ilyen darabok képviselik az országukat a pénteki riói nyitóünnepségen, miközben nagyon sok világszínvonalú fiatal tervezőjük van  – mondta a New Yorkban élő iráni divattervező, Nima Behnoud a  BBC-nek.  

Hogy az öltözködési korlátozások ellenére milyen kreatívak a teheráni nők az utcai divatban, arról korábban ITT írtunk. Miután a képek sajnos már nem láthatók, klikkeljenek IDE, ha meg akarják nézni, milyen a street fashion Irán fővárosában.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez