Ennyi gyereket még nem bántottak Japánban

A gyermekbántalmazások Japánban igazán riasztó méreteket öltötte 2015-ben. A hivatalok által kezelt ügyek száma először haladta meg a 100 ezret – derül ki egy kormányzati felmérésből.

A többi között a pszichológiai bántalmazás, például az, hogy a gyerek tanúja lesz családon belüli erőszaknak mutatta a legnagyobb emelkedést. Szakértők szerint ahogy nő a társadalmi egyenlőtlenség, és ahogy családok szigetelődnek el a közösségektől, nő a bántalmazások kockázata is – írja a Kyodo News.

Tavaly tehát összesen 103.260 ügyük volt a gyermekkonzultációs központoknak szerte az országban, ami 16%-os növekedést jelent a korábbi évhez képest, és ez így megy 25 éve. A gyermekbántalmazások közel felét pszichológiai esetek tették ki (48.693), de gyakori a fizikai bántalmazás (28.611), a gondatlanság (24.438) és a szexuális visszaélés is (1518).

A felmérés azt is kiemelte, hogy az ország mintegy 200 gyermekkonzultációs központja túlterhelt. A dolgozók, akik a segítségre szoruló gyerekekkel foglalkoznak, nincsenek elegen. A japán kormány éppen ezért célul tűzte ki, hogy 550-nel több gyermekjóléti alkalmazott lesz 2019-re.

Az egészségügyi, munkaügyi és népjóléti minisztérium tavaly hozott létre forró drótot gyermekbántalmazások kezelésére. A hívások száma állítólag az elmúlt pénzügyi évben megháromszorozódott, és elérte a 29 ezret.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez