Bombariadó a Copacabanán az olimpiai megnyitó idején

Robot tűzszerész nyitott ki egy gyanús csomagot Rio de Janeiro világhírű strandján. Miután kiderült, hogy a csomag veszélytelen, tűzszerészek szállították el a helyszínről a riadalom okát. A Copacabana egy részét kiürítették. Hamarosan itt rendezik meg a strandröplabda játékokat. A Maracana stadion, ahol közben a megnyitó ünnepség zajlott, nem egészen öt kilométerre van innen.

A brazil terrorelhárítás több mint 80 ezer embert mozgósított az olimpia idejére, de semmit nem bíznak a véletlenre. Ezért kérték az FBI segítségét is. A brazíliai lapok megírták: az amerikai terrorelhárítás 800 szakembere az USA-ból kíséri figyelemmel az olimpiát. 350-en viszont ott vannak a helyszínen Brazíliában.

Közöttük a haditengerészet olyan kommandósai is, akik tapasztalatokat szereztek már az iszlamista terrorizmus ellenes harcban. Egy ilyen kommandós alakulat végzett 2011 májusában Oszama bin Ladennel Pakisztánban. Az amerikai haditengerészet hajói is ott járőröznek Rio de Janeiro közelében. Az Iszlám Állam ugyanis megfenyegette az olimpiát: igyekszik megzavarni a nemzetközi sport nagy ünnepét. Brazíliában óriási a biztonsági készültség, de több mint félmillió vendéget várnak az olimpiára, ezért csak a játékok befejezése után lélegezhetnek fel a terrorelhárítók Rio de Janeiróban és Washingtonban.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez