Felgyújtotta magát egy megerőszakolt marokkói lány

A támadóit ugyanis szabadlábra helyezték, és ők azzal fenyegették meg, hogy videót hoznak nyilvánosságra a történtekről.

A 16 éves lányt nyolcan rabolták el, majd egymás után mind megerőszakolták. A szülei jelentették a dolgot a rendőrségen, a férfiakat őrizetbe is vették. De aztán ideiglenesen szabadlábra helyezték őket. Amint kiszabadultak, megfenyegették a lányt. Azt mondták, nyilvánosságra hozzák a videót, amit a telefonjaikkal készítettek az erőszakolás közben. Hacsak nem vonja vissza a család a feljelentést.

A lány ez után gyújtotta fel magát az utcán, Marrakes közeli szülővárosában, Ben Guerirben. Harmadfokú égési sérüléseket szenvedett, másnap, szerdán meghalt a kórházban. A boncolási jegyzőkönyv szerint terhes volt.

Halála után újra őrizetbe vettek hatot a nyolc támadóból. Hogy miért nem mind a nyolcat, azt nem tudni.

2011-ben az észak-afrikai ország új alkotmányában garantálta a nemek közti egyenlőséget, de a szexuális zaklatás problémáját ez nem oldotta meg. Marokkói civilszervezetek szerint az esetek négyötödében gyerekek az áldozatok, 5 és 14 év között. Az elkövetők pedig sokszor családtagok.

2014 elején törölték el Marokkóban azt a sokat támadott törvényt, mely szerint a gyerekek megerőszakolói megúszhatták a büntetést, ha összeházasodtak az áldozatukkal. A jogszabály akkor kapott széleskörű figyelmet, amikor két évvel korábban egy ugyancsak 16 éves lány megölte magát, amikor hozzákényszerítették egy férfihez, aki megerőszakolta.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez