Tizedével csökkent a vendégéjszakák száma Franciaországban a terror miatt

Ezt mondta a francia kormány turizmussal foglalkozó államtitkára, ismertetve az első félév adatait. Tavaly Franciaország világrekordot döntött a turizmus terén: több mint 85 millióan érkeztek az országba külföldről.

Franciaország a világ első számú turista célpontja, mert műemlékekben igen gazdag, széles a kínálat a kulturális vagy épp a gasztronómiai turizmusban. A sportról már nem is beszélve, hiszen idén Franciaország rendezte a futball Eb-t. De a kerékpáros Eb-t már le kellett mondani, hiszen Nizzában rendezték volna, ott, ahol a legutóbbi iszlamista terrorakció 85 ember halálát követelte.

Különösen nagy csapás érte a luxusszállodákat az Azúr-parton és Párizsban. A gazdag turisták ugyanis Amerikában, a Távol-Keleten vagy épp az Öbölben igen kedvezőtlenül reagáltak a terrorizmussal kapcsolatos hírekre. Így érthető, hogy négy nappal a nizzai merénylet után a francia kormány egymilliárd eurós csomagtervet fogadott el a turizmus támogatására. Az idegenforgalom közvetlenül 75 ezer embernek ad munkát. Közvetve sokkal többnek, ezért Franciaország mindenképp meg kívánja őrizni az első helyet a nemzetközi turizmusban. Ehhez persze az is kell, hogy ne legyen szinte minden nap egy hír az újságokban a franciaországi terrorizmusról…

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez