Az kísérte az oltárhoz a menyasszonyt, aki az édesapja szívét kapta

10 évvel azután, hogy Jeni Stepien édesapját megölték, New Jersey-ből Penssylvaniába repült az a férfi, akibe a szívét átültették. A lány esküvőjére ment.

A történet 2006 szeptemberében kezdődött. Az édesapa munkából tartott haza az étteremből, ahol séf volt. Egy 16 éves fiú az útját állta, közvetlen közelről fejbe lőtte, aztán kirabolta. A haldokló 53 éves férfit kórházba vitték. A családnak el kellett fogadnia az elfogadhatatlant. Az apa szervdonor lett. Egy olyan szervezetnek, a Center for Organ Recovery and Education-nek  ajánlották fel a szerveit, amely megengedi, hogy a transzplantáció után felvegye egymással a kapcsolatot a donor családja és az, aki a szervet kapta – írja a New York Times.

Az utóbbi a szív esetében Arthur Thomas volt, egy négygyermekes apa New Jersey-ből. Az átültetés nélkül csak napjai lettek volna hátra. De így megmenekült. Köszönőlevelet írt hát azoknak, akik ezt lehetővé tették. Azóta havonta hívták egymást telefonon, e-maileket váltottak. Még karácsonyi lapot is küldtek egymásnak, születésnapra virágot. Jeni édesanyja és a négygyermekes férfi még gyereknevelési tanácsokat is adtak egymásnak. De az, hogy személyesen is találkozzanak, szóba sem jött, egészen addig, míg Jenit, a 33 éves tanárnőt el nem jegyezte egy nála egy évvel idősebb mérnök.

“Azon gondolkodtam, ki fog az oltár elé vezetni?” – meséli a fiatal nő. “Aztán arra jutottam: istenem, de jó volna, ha az édesapámból legalább egy darabka itt lehetne.” A vőlegénye ösztönzésére írt is Arthur Thomasnak, aki igent mondott. De előtte megdiskurálta a dolgot az egyik lányával. aki csodásnak találta az ötletet. És gyakorolta is vele a bevonulást.

Az esküvő a múlt hét végén volt, abban a templomban, ahol Jeni szülei is egybekeltek. A menyasszony és a férfi, akiben az édesapja szíve dobog, egy nappal korábban találkoztak. A nyugalmazott nevelési tanácsadó azt mondta a fiatal tanárnőnel: a csuklóját szorítsa majd, ott érzi a legerősebben a szívverést. “Arra gondoltam, hogy így érezheti majd a legközelebb magához az édesapját.”

A templomban a menyasszony megérintette a férfi mellkasát. A fogadáson táncoltak egymással, aztán Arthur Thomas a feleségével együtt elvegyült a tömegben. A két család úgy döntött: továbbra is tartják a személyes kapcsolatot. Új találkozót terveznek, valahol félúton New Jersey és Penssylvania között.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez