A nők többségét szexuálisan zaklatják a munkahelyén

Ezt mutatja egy friss felmérés, melyet a nagy brit szakszervezet (TUC) megbízásából végeztek el Nagy-Britanniában. A megkérdezett nők 52%-a azt vallotta: szexuálisan zaklatták a munkahelyén. Fogdosták őket és a férfi kollégák durva vicceket engedtek meg maguknak a nyilvánosság előtt. A 16-24 éves nők korcsoportjában 63% vallott szexuális zaklatásról.

Gyakran a főnökök is megengednek maguknak különböző kétes akciókat, holott nekik kellene a munkahelyen példát mutatniuk és fenntartani a rendet. Ehelyett a nők egyötöde arról számolt be, hogy felettese tett neki szexuális ajánlatot. Épp emiatt a nők négyötöde azt válaszolta a kérdésre, hogy tett-e feljelentést: nem!

A másik elriasztó tényező az, hogy a munkaügyi bíróság költséges mulatság – 1200 font. Vagyis úgy 430 ezer forint.  A szakszervezet épp ezért arra kéri a parlamentet illetve a kormányt, hogy szüntessék meg a munkaügyi bíróság magas díját, mert ez igen hátrányos a dolgozó nők számára. Annál is inkább aktuális lenne ez, mert a szexuális zaklatások száma növekszik a munkahelyeken Nagy-Britanniában. Persze nem lehet tudni, hogy valóban így van-e, vagy pedig csak ma a nők már bátrabban merik bevallani: a munkahelyen rendszeresen szexuálisan zaklatják őket.

Fotó: Pexels

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez