Átnevelik a melegeket Ugandában

Egy rehabilitációs program segítségével szeretné elérni az ugandai kormány, hogy a melegek „normális életet” élhessenek – írja az AP. Olyant, ami a kormány szerint normális.

Ettől függetlenül az ugandai kormány eltőkét szándéka, hogy akadályozza, illetve elnyomja a melegeket az országban. Ennek érdekében továbbra is hajtóvadászatot indítanak ellenük, hogy semmilyen szerepet ne tölthessenek be. Ugandában ugyanis évek óta szigorú törvények tiltják a homoszexualitást, amit a kormány most egy rehabilitációs programmal szeretne felszámolni.

A program célja, hogy a melegeket átneveljék, hogy azok normális életet élhessenek. Ugandában ugyanis elterjedt tévhit, hogy a homoszexualitás egy nyugati „import” trend, ami súlyosan veszélyezteti az ország nemzeti egységét, tisztaságát. Ugandában ezért tilos melegfelvonulást és bármilyen olyan gyűlést, rendezvényt tartani, amely a melegek egyenjogúságát hívatott hirdetni.

Az ugandai melegeket azonban nem tántorítják el a szigorú törvények, amelyek akár hosszú börtönbüntetéssel is sújthatják őket. Pár napja 20 meleg személyt tartóztattak le a rendőrök egy fővárosi éjszakai szórakozóhelyen, amiért saját gay pride bulit rendeztek. A letartóztatottakat a rendőrök végül szabadon engedték, de ők arról számoltak be, hogy a rendőrök súlyosan bántalmazták őket.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez