Gyógynövényektől lett kopasz a kisfiú

Legalábbis ezt állítják Dél-Koreában, ahol a 27 hónapos gyerek egy hétig gyógynövényes kezelést kapott.

A Csang névre hallgató kisfiú haja teljesen kihullott, elvesztette az összes szőrt a testén, beleértve a szemöldökét és a szempilláját is – írja a Korea Herald. A szülők azért kezdték el a gyógynövényes kezelést, hogy a pici jobban aludjon. Három nap után azonban máris hullani kezdett a haja.

„Nagyon könnyen hullott a haja, elég volt egy kis szél, vagy hogy sétált” – mondta édesanyja. A fiú egy héten belül teljesen kopasz lett, így szülei kórházba vitték. Az orvosok szerint csupán 10% az esélye a gyógyulásra.

20160810001378_0

20160810001379_0

Csang története azután lett ismert, hogy az anya beperelte a gyógynövényklinikát, ahol a szert vették. Fotókat is közzétett a gyerekről a gyógyszer szedése előtt és után. A klinika egyelőre nem vállalja a felelősséget, ők azt állítják, hogy a gyermek hörghurut miatt korábban is gyógyszeres kezelés alatt állt, így nem a gyógynövény okozta a hajhullást.

Ugyanakkor a gyermeket kezelő orvosok azt mondják: a korábbi betegségnek és kezelésnek semmi köze nincs a hajhulláshoz. Az koreai orvostudományi egyesület vizsgálja az ominózus gyógynövényt.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez