Elgázosította saját harcosait az Iszlám Állam

Az Iszlám Állam jó úton halad afelé, hogy saját magát számolja fel.

A harctérről megfutamodott harcosait végezte ki brutális kegyetlenséggel a rettegett terrorszervezet – írja az American Herald Tribune, egy arab hírforrásra hivatkozva. A kivégzést az iraki Moszulban hajtották végre. A „gyáva” harcosaikat gépkocsiba ültették, majd rájuk zárták az ajtót, felhúzták az ablakokat, eltömítették a nyilásokat és gázt szivárogtattak be az utastérbe, amig a bent lévők meg nem fulladtak. A cél az elrettentés volt, hogy a jövőben egyetlen egy harcosuk se futamodjon meg az ellenség elől.

Egy magát megnevezni nem kívánó moszuli lakos azt is elmondta, hogy al-Malahem régióban nemrég egy tömegsírt is feltártak. Körülbelül 200 terrorista holttest találták bennet. Azt még nem tudni, hogy kik végezték ki őket: lehet, hogy az előrenyomuló iraki csapatok voltak, de az sincs kizárva, hogy a terroristák a saját embereiket öltek meg, erre ugyanis más többször volt példa.

Az iraki kormányok erők egyébként egy hete három olyan települést is visszafoglaltak az ország északnyugati régiójában, amelyek az Iszlám Állam megszállása alatt álltak. Körülbelül 70 terroristával végeztek a harcok során, több fegyverest pedig sikerült elfogniuk.

Fotó: International Herald Tribune.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez