Nem terrortámadás volt a thaiföldi

A négy ember életét követelő csütörtöki és pénteki robbantások nem terrorcselekmények voltak – közölte a thaiföldi rendőrség.

Hogy akkor mik voltak a turistaparadicsomokban elkövetett robbantások? A hatóságok szerint helyi szabotázsakciók. És csak bizonyos körzetekre korlátozódnak az ilyenek – igyekezett megnyugtatni az ország külföldi vendégeit a rendőrség szóvivője.

Legkevesebb 11 bomba robbant öt déli tartományban az elmúlt 24 órában, több kettős robbantás is volt. Négyen haltak meg, és többen megsérültek, köztük külföldiek is.

Egyelőre nem tudni, melyik csoport áll a háttérben – mondta a már idézett  szóvivő. De azt ugyanakkor elvetette, amit szinte mindenki gondolt: hogy az ország déli csúcsán zavargásokat szító iszlamisták lennének azok. Ott egyébként már évtizede tart a nyugtalanság, de az erőszak többnyire a határvidékre koncentrálódik. Az viszont messze van a mostani robbantások helyszíneitől.

A rendőrség mindenesetre arra utasította egész Thaiföldön a rendőröket, hogy erősítsék meg a kormányzati épületek, buszállomások, vasúti pályaudvarok, repterek, turista célpontok, vendéglők, szórakozóhelyek védelmét – vagyis minden olyan helyét, ahol sok ember gyűlik össze.

A helyi média egyébként tüzekről is beszámolt az elmúlt 24 órában, de nem tudni, hogy azok kapcsolatban vannak-e a robbantásokkal.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez