Kalandra fel! – Az Everest alaptáborából írt köszönőlevelet a feleségének egy 70 éves szaúdi férfi

Az életnek korántsincs vége a nyugdíjjal. Ezt üzeni egy 70 éves szaúdi férfi, aki most jutott el a Himalájába.

Ahmed Mohammed Al-Ghamdi sok-sok évet lehúzott geológusként az olajbizniszben az Aramco óriásvállalatnál. Miután nyugdíjba ment, hobbit választott magának: a hegymászást. A sivatagi királyság hegyeiben kezdte, amelyek közül a legmagasabb 3,133 méteres. Hamar rájött, hogy jól bírja, és szemét a Mount Everestre vetette. Mert ennél nagyobb kihívás úgysincs.

A több, mint 70 éves férfi most az Everest alaptáborában van, 5,643 méteren, 10 másik mászóval együtt. Ő a legidősebb, a legfiatalabb pedig egy 19 éves fiú. Aki több mint fél évszázaddal ifjabb nála. Az alaptábor elérése nem volt sétagalopp. 13 teljes napot másztak odáig a Himalája lejtőin Nepálban.

Amint odaért, Al-Ghamdi megújította hűségesküjét Szalman királynak, aztán a feleségének mondott hálát levélben, amiért felnevelte négy lányukat és négy fiukat – írja az Arab News. Azt mondja, akkor is az asszony járt az eszében, amikor egy olyan sziklához ért, amelyik a gyakori lavinákról ismert.

A 70 éves szaúdi azt üzeni a világnak: az életkor nem akadály. Sikeres volt az útja, nem fáradt el, nem sérült meg, nem volt beteg. Sem ő, sem a többiek.

Fotó: Arab News

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez