Vége a népszerű disznórodeónak

Utoljára ülnek fel a cowboyok a malacra, hogy meglovagolják őket Seijóban. A japán városban évek óta megtartják a malacon lovaglás rodeóját, idén azonban utoljára.

Az elmúlt 25 évben olyan népszerű volt a fesztivál, hogy rendszeresen kinőtték a rendezvény helyszínét a résztvevők és a nézők. Az idei utolsó versenyen közel 40 férfi és nő, 12-től 53 éves korig próbált meglovagolni egy jókora malacot. A messziről jött versenyzők legtöbbje kevesebb mint 3 másodperc alatt leesett – írja a Japan Times.

Az eseményt 1989-ben indították el helyi lakosok, köztük állattartó gazdák, hogy támogassák a közösséget. A szervezők azonban most úgy döntöttek, hogy véget vetnek a fesztiválnak, de nem csak az állatvédő aktivisták rendszeres kritikái és felháborodása miatt. Amúgy is nehéz volt már pénzt szerezni rá, ráadásul visszaesett a sertéstenyésztés is a környéken.

„Kicsi koruk óta nevelem ezeket a malacokat, nem hiszem, hogy amit csinálunk, az állatkínzás. Aggódom, hogy a program elvetésével elveszít valami fontosat a közösség” – mondta a 66 éves Maeda Cujosi, a fesztivál elnöke.

A nonprofit szervezet, az Animal Rights Center Japánban aláírásokat gyűjtött, hogy betiltsák az eseményt, ami szerintük állatkínzás.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez