Dugó Kabulban – kocsijával akartak a levegőbe röpíteni egy minisztériumi alkamazottat

A támadásban megsebesült az afgán védelmi minisztérium egyik tisztségviselője és további két ember – közölték szemtanúk és tisztségviselők.

A pokolgépet a minisztériumi alkalmazott gépkocsijához rögzítették. Amikor a robbanószerkezet működésbe lépett, hárman ültek a parkoló autóban – mondta Nadzsib Denis helyettes belügyi szóvivő. A sebesülteket egy közeli katonai kórházba szállították. A támadás az Ahmed Sah Maszúd térnél történt, az afgán felsőbíróság és az amerikai nagykövetség épületeinek közelében. A merénylet helyszínét a biztonsági erők elővigyázatosságból lezárták. A történtek komoly fennakadásokat okoztak a reggeli közlekedésben.

A támadás elkövetőjeként a tálibok jelentkeztek, akik április elején indították meg szokásos éves offenzívájukat az ország különböző területein. Ugyancsak hétfőn a szélsőséges lázadók lerohantak egy rendőrkapitányságot az észak-afganisztáni Baglán tartományban. Hivatalos közlés egyelőre nem hangzott el arról, hogy vannak-e áldozatai a rajtaütésnek, a tálibok ugyanakkor azt állítják, hogy elfogtak és megöltek “számos” rendőrt.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez