Bombariadó a reptéren Nizzában

Kiürítették Nizza repülőterének kettes számú terminálját, mert gyanús csomagot találtak. Az utasok apatikusan a parkolóban várakoznak, míg a rendőrség átvizsgálja a terminált.

A nyári időszakban Nizza Párizs után Franciaország legforgalmasabb repülőtere. A tengerparti városban különösen nagy a terrorkészültség, miután egy iszlamista terrorista kamionjával az ünneplő tömegbe rohant július 14-én, amikor a nemzeti ünnep miatt igen sokan voltak az utcán. Nyolcvanöt ember meghalt.

Franciaországban szükségállapot van érvényben, melyet a nizzai vérengzés miatt meghosszabbítottak. A rendőrségen és a csendőrségen kivül a hadsereg is részt vesz a terrorizmus elleni küzdelemben Franciaországban, ahol az elmúlt hónapokban sok iszlamista merénylet volt. A repülőterek különösen érzékeny célpontot jelentenek, amióta kiderült: az Iszlám Állam kiemelt fontosságúnak tartja a légiközlekedés megbénítását és a tömeges turizmus visszaszorítását. Az olasz lapok ma reggel közölték: Líbiából olyan fülest kaptak, mely szerint Milánó mellett van az Iszlám Állam egyik európai parancsnoki központja. Itt “magányos farkasokat” toboroznak, akik aztán öngyilkos merényleteket hajtanak végre szerte Európában.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez