Támogatja a burkini betiltását a francia strandokon a kormányfő

Manuel Valls francia miniszterelnök egyetért az egész testet elfedő fürdőruha, a burkini fürdőhelyi viselésének tiltásával, támogatva azokat a hazai polgármestereket, akik bevezettek ilyen tiltást.

A kormányfő egy szerdai, a La Provence című regionális napilapban megjelent cikkében írt erről.

“Megértem azokat a polgármestereket, akik ebben a feszült helyzetben megoldásokat keresnek, és el akarják kerülni a közrend megbomlását. Ezáltal azokat támogatom, akik az emberek békés egymás mellett élése bátorításának szándékával tiltják ezt, és nincs politikai hátsó szándékuk. A strandokat, mint minden közterületet, meg kell védeni a vallási követelésektől. A burkini egy politikai tervnek, egy olyan ellentársadalomnak a megjelenítése, amelyben egyebek között leigázzák a nőket.

A burkini mögött az a gondolat húzódik meg, hogy a nő természetes állapotában szemérmetlen, erkölcstelen, ezért teljesen el kell fednie a testét. Ez nincs összhangban a Francia Köztársaság értékeivel. A provokációkkal szemben a köztársaságnak meg kell védenie magát” – szögezte le a miniszterelnök. Eddig hét tengerparti település polgármestere tiltotta be strandjain a burkini viselését Franciaországban.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez