Pekingi ajándék Budapesten

A tízmilliós kínai fővárost népszerűsítő közép-európai körútjának budapesti állomásán, a Szabadság téren rendezett színes programot a Pekingi Városi Turizmusfejlesztési Bizottság

A programot megelőzően Bán Teodóra, a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ ügyvezetője köszöntötte a vendégeket. Kiemelte, hogy a két ország között nagyon szoros a kapcsolat, amit az is bizonyít, hogy újraindult a közvetlen repülőjárat – az Air China heti négyszer repül Budapestre; a két város 2012 óta testvérváros, az idei Utazás kiállítás külföldi díszvendége Kína volt és az augusztusi Mesterségek Ünnepén hasonló megtiszteltetésben részesül a távol-keleti ország.

pa6

Zsao Guangcsao, a Pekingi Városi Turizmusfejlesztési Bizottság tagja, a delegáció vezetője megköszönte a lehetőséget, és egy filmen keresztül mutatta be városát, melynek sokoldalúságát bizonyítja, hogy a 2008-as nyári olimpia után 2022-ben a téli olimpiát is ott rendezik.

pa5

A program címe Pekingi ajándék. A beszédek után bemutattak többet is a városra jellemző ajándéktárgyakból, majd táncos-zenés számokkal, kalligráfiai versennyel, tombolával fejeződött be a hangulatos program.

pa3

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez