Depardieu kulturális központ nyílt Oroszország kellős közepén

Inkább érzem magam orosznak mint franciának! – hangsúlyozta a híres színész a Mordvin autonóm köztársaság fővárosában, ahol Depardieu kulturális központ nyílt. A 67 éves francia színész 2013 óta orosz állampolgár. Nyíltan rajong Putyin elnökért.

Ha megnézzük, hogy milyen elnöke van Oroszországnak és Franciaországnak, akkor nem kétséges a választás – jelentette ki Depardieu.

Nem véletlen a színész ellenszenve Francois Hollande francia elnökkel szemben. Megválasztása után ugyanis a szocialista államfő egyik első intézkedése az volt, hogy 75%-ra emelte a jövedelemadót a legnagyobb keresetű réteg számára. Minthogy Depardieu személyesen is érintve volt, ezért külföldre távozott.

Kezdetben Svájcban vagy Belgiumban akart letelepedni, de akkor Putyin elnök állampolgárságot kínált neki. A francia sztár igent mondott. Éttermet akart nyitni Moszkvában és be akart szállni a vodkabizniszbe. Depardieu alkoholizmusa közismert. Több filmforgatáson okozott már botrányt. Az is előfordult, hogy a repülőgépen utastársai előtt vizelt.

A 67 éves Depardieu most is forgat, a partnere nem más, mint Catherine Deneuve. Ha a film elkészül, akkor díszelőadás lesz a Depardieu kulturális központban, mely a hétvégén nyílt meg Oroszország kellős közepén, a Mordvin autonóm köztársaság fővárosában.

Fotó: Briquet-Hahn/ABACA

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez