Mégsem lesz óriáspopó-fesztivál

Nem szabad ártanunk a nők társadalmi presztízsének! – hangsúlyozta a miniszterasszony Burkina Fasóban. A Miss Bim-Bim fesztivál népszerű Afrika nyugati részén, ahol a férfiak értékelik azt, ha a szebbik nem képviselői kivételesen terjedelmes hátsóval rendelkeznek.

Nem a nők lealacsonyítása volt a célunk, hanem az, hogy a nemzetközi trendtől eltérő formák szépségét hangsúlyozzuk – védekezik a fesztivál szervezője, aki természetesen férfi. Nyugat-Afrikában a kövér nők nagy társadalmi presztízst élveznek, hiszen azt tartják róluk: gyerekszülésben verhetetlenek! Ebben a régióban növekszik a leggyorsabban a népesség az egész világon. Nem ritka az olyan család, ahol nyolc-tíz gyerek is van. Régebben azért született ennyi gyerek, mert a rémes egészségügyi feltételek miatt sokan meghaltak közülük még csecsemőkorban. Mára ez megváltozott: a gyerekek döntő többsége megéri a felnőttkort. Ez viszont hatalmas kihívás az iskolarendszernek és a munkaerőpiacnak.

A termékenység változó megítélését mutatja, hogy a Facebookon valóságos kampány bontakozott ki a kövér nők dicsőítése ellen. A Miss Bim-Bim fesztivált egyenesen szexistának nevezték. A miniszterasszony nem is tagadta: ez a Facebook-kampány vezetett oda, hogy végül is betiltották a korábban népszerű nagy popófesztivált Burkina Fasóban Nyugat-Afrikában.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez