Saját testőre lőtte le Kennedy elnököt?!

Két golyó végzett az Egyesült Államok elnökével 1963 novemberében Dallasban, Texas államban. Az egyik golyót egy testőr lőtte ki! Ezt állítja Kennedy elnök biztonsági szolgálatának egyik egykori főnöke.

Ron álnéven erről tájékoztatta Oliver Stone filmrendezőt, aki JFK címmel sikeres filmet készített az USA meggyilkolt elnökéről. A rendező, aki maga is szolgált tengerészgyalogosként Vietnamban, hisz Ronnak, mert a katonai kifejezései nagyon szakszerűek.

Kennedy elnököt több mint ötven éve lőtték le. Azóta végtelenül sok összesküvéselmélet született. A hivatalos verzió az, hogy Lee Harvey Oswald lőtte le Kennedyt. Miért? Kinek a megbízásából? Ez nem derült ki, mert két nappal később őt is lelőtték a televíziós kamerák előtt. Később Kennedy öccsét is meggyilkolták a választási kampány kellős közepén. Ezt követően rengeteg találgatás látott napvilágot, de hiteles információ csak nagyon kevés. Most megszólalt Ron. Ki ő? Azt állítja magáról, hogy a titkosszolgálat embere volt Kennedy alatt. Biztos benne, hogy az ő csapatából lőtte le valaki az elnököt.

Ron levélben kereste meg Oliver Stone filmrendezőt a JFK film után. Közölte: olyan titkot árul el, melyet eddig csak a fiával osztott meg. Miért érzi úgy, hogy most beszélnie kell? Mert rákos beteg, haldoklik. Könnyíteni akar a lelkiismeretén. A levelezés után Ron találkozott is a filmrendezővel Rochester városában, New York államban. Minderről egy hamarosan megjelenő új könyv számol be, mely Oliver Stone életművét mutatja be.

A 69 éves filmrendező Platoon (A szakasz) című filmjével ért el világsikert. A vietnami háborút bemutató film részben saját emlékeire támaszkodott. Ezek a katonai emlékek jól jöttek akkor, amikor Ronnal találkozott. Ron ugyanis szintén katona volt, és precíz szakzsargonban adta elő Kennedy elnök meggyilkolásának történetét. Mennyire hiteles Ron beszámolója? Vannak-e bizonyítékai? Talán kiderül a könyvből, mely szeptemberben jelenik meg Amerikában.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez