Elkapták a kínai Hasfelmetsző Jacket

A feltételezett sorozatgyilkos 11 nőt ölt meg valamivel több, mint egy évtized alatt Észak-Kínában – a legfiatalabb áldozata 8 éves volt.

Gao Cseng-jongot a saját élelmiszerboltjában fogták el. Beismerte az 1988 és 2002 között elkövetett gyilkosságokat – közölték a hatóságok.

A férfi ma 52 éves, házas és két gyermek apja.

A rendőrök szerint kiszemelt célpontjai mindig piros ruhás nők voltak. Hazáig követte, aztán megerőszakolta őket, végül elvágta a torkukat és megcsonkította a testüket.

Olyan férfi után folyt a nyomozás, akinek szexuális perverziói vannak és gyűlöli a nőket – mondták már 2004-ben a rendőrök. Aki bezárkózva él, emberkerülő, de türelmes.

Több mint 8 millió forintnyi jüan nyomravezetői díjat tűztek ki, amikor rájöttek, hogy a gyilkosságokat ugyanaz a személy követhette el.  Mindazonáltal semmilyen nyomot nem találtak, egészen addig, míg az év elején új nyomozást nem rendeltek el, és új technológiát nem vetettek be a nyomozásban – újfajta DNS-vizsgálatot.

Gao Cseng-jong akkor került a képbe, amikor őrizetbe vették egy kisebb bűnügyben a nagybátyját – írja a China Daily. DNS-mintát vettek tőle, és a nyomozók előtt világossá vált: az ő egyik rokona lehetett a sorozatgyilkos.

Aki első ízben 1988 májusában ölt, abban az évben, amikor az első gyermeke megszületett. Áldozata egy 23 éves nő volt, 26 késszúrást ejtett rajta. A további gyilkosságok hasonlóak voltak, a célpontok pedig gyakran egyedül élő nők. Lapértesülés szerint szaporítószerveikből darabkákat vágott le.

A városban, ahol élt és gyilkolt, olyan lett a légkör, hogy a nők nem mertek egyedül az utcára lépni, csak férfikísérettel merészkedtek ki.

Közben Gao Cseng-jong munkát vállalt egy szakiskolában, és nevelte a két fiát, akik közül mindegyik egyetemet végzett. Azt egyelőre nem tudni, hogy mi miatt állt le a sorozatgyilkossággal 2002-ben.

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez