Kalasnyikovval lövöldözött a romanegyedben – két fiatalt megölt

Két ember meghalt, további heten pedig megsebesültek, miután egy férfi Kalasnyikov gépkarabéllyal Jekatyerinburgban tüzet nyitott haragosaira egy eldurvult konfliktusban – közölte vasárnap az orosz Nyomozó Bizottság (SZK) sajtóirodája.

Orosz sajtóértesülések szerint az incidens a város cigányok lakta negyedében, szombat délután történt; egy háborús veterán üzletember összeszólalkozott más férfiakkal, akiknek megsegítésére féltucatnyi autóval újabb emberek érkeztek a helyszínre. A kereskedő egy házból tüzet nyitott ellenfeleire.

Az SZK közleménye szerint a hatóságok két lehetséges verziót vizsgálnak az esettel kapcsolatban. Az egyik szerint az incidens korábbi személyes ellentétek miatt robbant ki, a másik szerint pedig a lőfegyverhasználat önvédelemből történt. A nyomozók dolgát megnehezíti, hogy mind a lövöldöző férfi, mind a házához kiérkező emberek szökésben vannak.

A rendőrség kettős gyilkosság és engedély nélküli fegyvertartás miatt körözést adott ki. A sebesültek életkora 17 és 34 éve közötti, az egyik halott 18, a másik 28 éves volt.

Kép: Jekatyerinburg (Wikipedia)

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez