12 évesen kezdi az egyetemet Kanadában egy indonéz fiú

Ez a 12 éves egyetemi hallgató Kanadában talán okot adhat arra, hogy rosszul érezzük magunkat, ha a tanulmányainkra gondolunk. Ráadásul nem ő az egyetlen.

Egy 12 éves indonéz kisfiú most kezdi az egyetemet Kanadában. Társai majdnem kétszer olyan idősek, mint ő. A Diki névre hallgató fiú fizikát, matematikát, kémiát és gazdasági ismereteket kezd tanulni a Waterloo Egyetemen, Ontarióban. A fiatal zseni hihetetlen tempóban végezte el az iskolákat Indonéziában, az angol nyelvet például filmekből tanulta meg – olvasható a South China Morning Post oldalán.

Diki a legfiatalabb diák, aki valaha járt a kanadai egyetemre, mely az ország egyik legjobb intézménye. Ráadásul nem ő az egyetlen, aki hasonló eredményt ért el. Csupán egyike azon szuperokos fiataloknak, akik nagyon is fiatal koruk ellenére alig várják, hogy elkezdjék az egyetemet Észak-Amerikában. A New York állambeli Cornell Egyetemen szintén van egy 12 éves az újonc: Jeremy Shuler is a héten kezd.

Az elmúlt évszázad statisztikái egyébként azt mutatják, hogy egyre lejjebb kerül a felsőoktatásba beiratkozók kora. Az amerikai Michael Kearney, aki 1984-ben született, 8 évesen szerzett diplomát antropológia szakon. Később kémiából doktorált, és tinédzserként tanított az egyetemen.

A Waterloo Egyetem felvételi bizottságánál azt mondták a kanadai médiának, hogy az életkor nem játszik szerepet a döntés során. Dikinek a legjobb tanulmányi előtörténete volt azok közt, akiket felvettek az idén.

ttwerte

A fiú azt mondta a CBC csatornának, most nagyon izgatott, hogy jól kijöjjön a diákokkal, és szeretne új barátokat szerezni. Figyelmét leginkább a megújuló energiaforrások tanulmányozására szeretné fordítani. Kanadában édesapjával él az iskola közelében, és alig várja, hogy megtanuljon korcsolyázni.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez