Obama megvétózhatja a szeptember 11-ért Szaúd-Arábiát felelőssé nyilvánító törvényt

A szeptember 11-i merényletsorozat amerikai áldozatai perelhetik Szaúd-Arábiát – ezt a törvényt elfogadta a washingtoni szenátus és nemrég a képviselőház is. Már csak az elnöknek kell aláírnia. Egy áldozat, William Rodriguez kételkedik abban, hogy az USA hamarosan távozó elnöke megteszi ezt. Szerinte Obama vétózni fog.

Miért? Mert az Egyesült Államok elnöke attól fél, hogy ezzel precedenst teremt! Mi lesz akkor, ha az amerikai hadsereg külföldi áldozatai perelni kezdik az USA-t? Nem véletlenül húzta-halasztotta az amerikai törvényhozás tizenöt évig a szaúdi felelősség ügyét. Csak az egyik ok a diplomácia. Washington nem akarja zavarba hozni hűséges szövetségesét. Épp ezért csak nemrég hozták nyilvánosságra azt a jelentést teljes egészében, mely szeptember 11-e felelőseit keresi. 28 oldalt eddig titkosnak nyilvánítottak. Aztán kénytelenek voltak nyilvánosságra hozni, mert az áldozatok ezt kikényszerítették.

Kiderült, hogy Szaúd-Arábia kormányzata ugyancsak furcsa viszonyban állt a terroristákkal. A szeptember 11-i terrorakció 19 végrehajtója közül 17 szaúdi állampolgár volt. Pénzt és támogatást kaptak a kormánytól. Nem is beszélve arról, hogy az al-Kaida feje, Oszama bin Laden maga is a királyság allatvalója volt. Azt még kevésbé firtatták, hogy annak idején a sivatagi királyság titkosszolgálatának főnöke ajánlotta őt a CIA bizalmába! Turki herceg később hazája washingtoni nagykövete lett.

Szaúd-Arábia fél tőlünk – nyilatkozta az egyik áldozat, William Rodriguez. Én pedig félek odautazni! Kerek perec megkérdeztem Szalman királytól: ha odamegyek, akkor letartóztatnak? Mégcsak nem is válaszolt! – panaszkodik az egykori áldozat. De a fő ok, ami miatt Washington védelmezi Szaúd-Arábiát az, hogy az USA fél: más államok polgárai Amerika ellen indíthatnak kárpótlási pereket! Az amerikai hadsereg maga is elismerte: dróncsapásai vagy légitámadásai olykor célt tévesztenek. Afganisztánban például telibe találták a Medecins sans Frontieres (Orvosok Határok Nélkül) kórházát. Sok orvos, ápoló és beteg meghalt. Másutt is történtek hasonló esetek. Ezért előfordulhat, hogy Obama elnök megvétózza azt a törvényt, mely lehetővé teszi az amerikai polgároknak, hogy szeptember 11 miatt Szaúd-Arábiát pereljék – állítja a tizenöt évvel ezelőtti terrortámadás egyik áldozata, aki az orosz Rt.com honlapnak nyilatkozott.

(Visited 1 times, 1 visits today)

1 hozzászólás ehhez a cikkhez

  1. Koppány István

    Irracionális világban élünk. Bárki -már persze,akit érdekel a téma – megnézheti az interneten a Zapruder filmet,amiből nyilvánvaló,hogy Kennedy elnököt jobbról,szemből érte a végzetes golyó,mégis az a hivatalos magyarázat,hogy egy magánzó lőtte le hátulról. 2001.szept.11. eredeti felvételeit napokig lehet szemlélni a You Tubon, egyértelmű,hogy a hivatalos magyarázat ezer sebből vérzik,és most előjönnek ezzel a baromsággal ? Szaud Arábia perelhető ?! Ők a tettesek ?! Larry Silversteint kellene az áldozatoknak perelni, kivitetni Guantanamora,ráhúzni a narancssárga klepetust és a fejét néhányszor a víz alá nyomni. /ami ugyebár az USA-ban teljesen legális vallatási mód / és rövid időn belül megtudnánk az igazat. Elmesélné,hogy is volt a WTC 7 “lehúzása” . Aki nem tudná, miről beszélek,írja be a keresőbe Larry barátunk nevét és azt,hogy “pull it ” !

    Válasz

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez